Moldovos vyno degustacijos kartu su vyndariu DAN PRISICARU. Atraskite naujus skonius!

DEGUSTACIJOS GRUPĖMS

Degustacijos metu ragaujami  moldoviški vynai ir gurmaniški užkadžiai. 

Kaina asmeniui – 25 eur.

Vieta – S.Dariaus ir S.Girėno g.9, Alytus

Dalyvių skaičius – iki 8 asmenų. 

Būtina išankstinė rezervacija: +37062451182 , info@woodandwine.lt

Degustacinis vakaras/ 2022-11

Žinios gali derėti su pramoga, žvarba už lango – su šiltu, jaukiu vakaru viduje, o mėsa… su šokoladu! Tą puikiai pademonstravo lapkričio 30-osios vakarą svečius subūręs „Gero skonio“ klubas. Jau trečiąsyk šį rudenį šis smalsių ragautojų susitikimas šurmuliavo viename sostinės restoranų, kur iki vėlyvo vakaro netrūko pokalbių, juoko ir taurių skimbčiojimo. 

Tradicinis žurnalo „Geras skonis“ inicijuotas renginių ciklo vakaras, organizuojamas su kompetetingais partneriais, šįsyk vyko Vilniaus restorane „Solt Dining“, o patiekalus ruošė puikiai vertinamas šio restorano vyriausiasis virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas.

Nuostabus vakaras tapo ne tik proga visiems susiburti, ragauti, skanauti, bet ir pavartyti šviežutėlį šventinį naujausią „Gero skonio“ numerį, juolab, jog jame apžvelgiama daugybė pastarojo meto gastronominių aktualijų.

Vakaro partnerėmis šį sykį tapo 3 įmonės, kurių pristatomi produktai pravertė ruošiant gurmaniškus patiekalus, keliavo ant stalų, įtraukė svečius į degustacijas. Visų pirma, tai „Wood&Wine“, jau ketvirtus metus į Lietuvą vežanti vynus iš Moldovos. Antrasis vakaro partneris, „Baltic Larus“, pasirūpino, kad virtuvės šefas su savo komanda galėtų ruošti svečiams patiekalus iš jautienos, antienos ir triušienos. O trečiuoju partneriu tapo įmonė „Choco Group“, lietuvišką šokoladą gaminanti nuo 2015 metų, o tąvakar pristačiusi savo prekės ženklo „Mulate“ šokoladus. Jie darsyk maloniai nustebino prieš tai šio skanėsto jau ragavusius svečius ir tapo gurmaniška staigmena tiems, kam tai buvo pirmoji „Mulate“ degustacija.

Pirmasis šefo J.Volkovo su komanda pristatytas vakaro patiekalas buvo brandintos jautienos mentės battutas su marinuotais grybukais, ančiuvių padažu ir „Mulate“ šokoladu. Jam kompaniją sudarė 2011 metų raudonas vynas iš Moldovos. Tad jau pirmąjame derinyje ant stalo buvo galima justi kokybiškos mėsos, aksominio šokolado ir vyno dermę.

Svečiams atgaivinus skonio receptorius virtuvės šefo pristatytu aviečių ir citrinų šerbetu, ant stalo keliavo antrasis patiekalas, kuriuo tapo triušio ravioliai su sūrio padažu, morkomis, pupelėmis ir žirneliais. Jis derintas su „Sauvignon Blanc“ vynu iš Moldovos. Paskanavus šio derinio – vos pertraukėlė smagiems pokalbiams ir įspūdžių aptarimui, o tada staliukus pasiekė ir dar vienas skanėstas – antienos krūtinėlė su bulgur kruopomis, žaliosiomis pupelėmis, raudono vyno ir „Mulate“ šokolado padažu bei marinuotu obuoliu.

Prieš pereinant prie deserto ir finišuojant laukusios šokolado degustacijos, svečiai turėjo progą sužinoti apie vieną naują projektą – išskirtinę šokolado kolekciją. Tai „Choco group“ ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bei muzikinių paveikslų kūrėjų „Aqua Lingua“ socialinis projektas „Music That You Wish To Hear, See, Taste“ („Muzika, kurią norisi girdėti, matyti ir ragauti“ – liet.). O paprastai tariant, tai šokolado kolekcija, kurią sudaro skoniai, savo charakteriais atitinkantys muzikinius kūrinius „Traviata“, „Gulbių ežeras“, „Spragtukas“ ir „Norma“.

O kokie gi šokolado skoniai atitiko šią pasaulinę klasiką? „Traviatai“ skirtas šokoladas –  juodasis su spalvingais prieskoniais: cinamonu, vanile, kajeno pipiru. „Gulbių ežeras“ tai tarsi jaunystės žavesio dvelksmas, tad ir šokoladas šįsyk – pieniškas su šviežios kavos aromatu. „Spragtukas“ – tai kūrinys apie kelionę į svajonių šalį, tad į ją perkėlė juodasis šokoladas su žaliąja citrina ir mėta. Pagaliau dramatiškąją „Normą“ įkūnijo juodasis šokoladas su trumais.

Po tokios pažinties svečių laukė vakaro karūna – karamelės skonio varškės desertas su „Mulate“ šokolado gabaliukais ir pasiflorų ledais. Gražaus vakaro finišu tapo dar viena mažytė gastronominė kelionė – šokolado „Mulate“ degustacija, dar kartą leidusi patirti, koks turtingas, neišsemiamas ir su daug kuo derantis yra šis legendinis produktas.

Žurnalas „Geras skonis”, jau dvidešimt dvejus metus rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų. Paskutiniojo lapkričio vakaro susitikimas tapo jau trečiu šiais metais.

Šaltinis: skonis.lt

Degustacinis vakaras / 2023-02

Belaukiant šiltojo sezono starto gausėja renginių ir susitikimų. Vienu iš jų tapo elegantiška vakarienė Druskininkuose vasario 22-ąją, trečiadienį, „Gero skonio“ klubui pakvietus svečius į „Grand SPA Lietuva“ restoraną „Keturi vėjai“. Nemažai vakaro akcentų buvo kaip tik susiję su pavasariu – nuo vakaro meniu iki pokalbių apie būsimo sezono planus.

„Gero skonio“ klubo renginiai, inicijuojami žurnalo „Geras skonis“ ir įvairiuose Lietuvos restoranuose organizuojami kartu su partneriais, grįžo su nauja energija, o viešnagė Druskininkuose visai neatsitiktinė – juk tai vienas gražiausių Lietuvos kurortų.

Klubo vakaras buvo taip ir pakrikštytas – „Pavasariui artėjant“, o šis metų laikas simbolizuoja lengvesnius patiekalus, gėrimus, taip pat daugiau spalvų, šviesos ir žaismingumo.

Tokia nuotaika padėjo pasirūpinti vakaro partneriai, paprastai tampantys „Gero skonio“ klubo bičiuliais. Gėrimais, kuriuos degustavo vakarienės dalyviai, pasirūpino įmonė „Wood&Wine“, nuo 2019 metų į Lietuvą vežanti vynus iš Moldovos. Kitu vakaro partneriu, užtikrinusiu, kad restorano virtuvės komanda galėtų kurti patiekalus iš aukščiausios kokybės mėsos, tapo įmonė „Baltic Larus“. Vakarienės patiekalai iš triušienos, antienos bei sausai brandintos jautienos buvo pagaminti būtent iš šios bendrovės produkcijos.

Bet kurios vakarienės metu atkreipiame dėmesį, iš kokių indų valgome, kokiose taurėse teliūskuoja gėrimai, pagaliau, ar patogiai sėdime.

Šioms detalėms vakarienės metu buvo skirtas specialus dėmesys, nes į jas atidžiau pažvelgti kvietė trečiasis vakaro partneris – įmonė „ForHoreca“ jau septintus metus restoranus ir viešbučius aprūpinanti nuo tekstilės ar indų iki baldų. Kai kurie svečiai turėjo progą sėdėti ant įmonės pristatytų kėdžių ar valgyti iš ypatingų lėkščių.

Gastronomijos kultūrai skirtuose renginiuose svarbus dėmesys visada skiriamas maistui, jokia išimtis ir vakarienė Druskininkuose, kuria pasirūpino restorano šefas Tomas Mockūnas su savo komanda. Šis talentingas virtuvės meistras yra nuolatinis įvairių čempionatų dalyvis ir laureatas, o restorane „Keturi vėjai“ darbuojasi jau net 12-a metų.

Ko gi skanavo svečiai, kaip gi pavasaris skleidėsi lėkštėse?

Kol svečiai gužėjo į restoraną, jau atvykusieji turėjo progos paragauti moldaviško putojančio vyno, o tada atėjo metas sėsti prie staliukų. Susirinkusiuosius pasveikinus vakaro vedėjai Daivai Tamošiūnaitei, „Gero skonio“ redaktorei Rasai Ščeponienei bei Grand SPA Lietuva“  atstovams, vakarienės startas buvo paskelbtas su šaltuoju užkandžiu, kuriuo tapo jautienos kapotinis, pateiktas su kalendrų majonezu, kiaušinio tryniu ir ančių taukuose keptomis bulvytėmis. Prie jo derintas raudonasis vynas iš Moldovos.

Visai netrukus – kitas, šįsyk karštasis, užkandis bei prie jo derantis vynas. Tai buvo ilgai virta triušiena, patiekta su keptu baravyku, grybų kroketu ir foie gras puta. Triušiena – žymiai švelnesnio skonio mėsa, nei jautiena, tad neatsitiktinai prie šio užkandžio buvo kviečiama ragauti rožinio vyno.

Pagrindiniam vakarienės patiekalui restorano šefas paruošė kai ką ypatingo – lėtai ruoštą antienos krūtinėlę su spanguolių glazūra ir svogūnų kremu. Kompaniją patiekalui palaikė ir harmoniją burnoje kūrė raudonasis vynas iš Moldovos.

Jei būtų vykusios pavasariškiausios to vakaro lėkštės rinkimai, nemažai svečių būtų balsavę už desertą. O tai buvo veganiškas bazilikų musas, pateikiamas su marinuotomis braškėmis, bazilikų ir laimo šerbetu. Juk ko pirmiausiai tikimės iš pavasario, jei ne lengvumo, gaivumo ir žalumos. Prie šio skanėsto puikiai derėjo baltasis vynas.

Žurnalas „Geras skonis“, jau dvidešimt dvejus metus rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.

Šaltinis: skonis.lt

Degustacinis vakaras / 2023-03

Nors tikrasis pavasaris kol kas neskuba, tai netrukdo pilnomis saujomis semti gyvenimo malonumus – mėgautis puikiu maistu, išraiškingais gėrimais, pokalbiais ir jaukia aplinka. Gal taip net prisikviesime šilumą ir saulę! Pavasario laukimo buvo kupina elegantiška vakarienė Klaipėdos restorane „Baltasis žirgas“, į kurią kovo 10-ąją svečius pakvietė „Gero skonio“ klubas.

Vakarienė net taip ir vadinosi – „Spalvingi pavasario skoniai“. Tai buvo viena iš gurmaniškų kelionių, į kurias žurnalo „Geras skonis“ įkurtas klubas kviečia jau daugiau kaip 2 dešimtmečius. Šįsyk toji kelionė atvedė į uostamiestyje įsikūrusio viešbučio „VICTORIA Hotel Klaipėda“ restoraną „Baltasis žirgas“. Ši vieta svečius paprastai nustebina ne tik maistu, bet ir prabangios architektūros stiliaus detalėmis, kultūros paveldo reliktais.

Tokioje išskirtinėje erdvėje vykusios vakarienės partneriais tapo ne viena įmonė. Štai bendrovė „Baltic Larus“ pasirūpino triušiena, antiena ir jautiena, iš kurių restorano virtuvės komanda ruošė vakarienės patiekalus. Kad patirtis būtų dar įvairiapusiškesnė, dalis patiekalų buvo vegetariški, o šias idėjas padėjo realizuoti „Nestle Professional“, parūpinusi novatoriškų augalinio maisto produktų. Prie kiekvieno patiekalo kruopščiai derinti gėrimai – vynus prie jų parinko įmonės „Wood&Wine“, vienintelės į Lietuvą vežančios vynus iš Moldovos, komanda.

Dar vienu elegantiško vakaro uostamiestyje partneriu tapo Coffee Address UAB, veikianti jau 30 metų ir 11 iš jų Lietuvoje pristatanti „KIMBO il Caffee di Napoli“ prekės ženklą. Neapolietišos kavos skonis ir aromatas svečius lydėjo nuo pat pasisveikinimo iki vakarienės finalo – nuo pasitikimo kavos kokteilių iki deserto su kvapnios kavos puodeliu. Šį vakarą buvo pristatyta vasaros sezono naujiena Lietuvoje – putojantis kavos  gėrimas „Kimbo Sparkling Coffee“.

Stiliaus ir dar daugiau spalvų vakarui suteikė įmonė „ForHoreca“, vakaro metu pasirūpinusi padavėjų ir virtuvės komandos uniformomis, pristačiusi įdomius indus bei lauko baldus, skirtus restoranams.

Visą vakarą prie staliukų netilo pagyros restorano virtuvės komandai – šefas Giedrius Beliauskas padarė viską, kad svečiai pasisemtų kuo daugiau skanių įspūdžių. Vakarienės metu buvo galima pastebėti, jog šis virtuvės meistras semiasi inspiracijų iš Prancūzijos ir Italijos virtuvių. Tai nė nestebina – pirmojoje jis mokėsi, o į Italiją kasmet keliauja jau septintus metus.

Pradėję vakarą nuo aperityvo, svečiai sėdo prie staliukų ir vakaro vedėja Daiva Tamošiūnaitė juos pakvietė pirmiausiai skanauti šefo pasisveikinimo – burokėlių humuso su sojų filė ir kaštainių rutuliuku, jį lydėjo baltasis vynas iš Sauvignon Blanc vynuogių. Netrukus vienas po kito keliavo užkandžiai: tartaletė su svarainių tyre, triušienos ir espresso paštetu, conchiglioni su sojų ir baravykų kapotiniu bei salierų kremu ir, galiausiai, „Black angus“ mentės carpaccio su espresso bei konjako padažu, levandomis bei kedro riešutais. Prie kiekvieno jų buvo priderintas labiausiai tinkantis vynas.

Centriniu vakarienės patiekalu tapo antienos filė su raudonojo vyno risotto. O vakarienės „vyšnia ant torto“ buvo paskelbtas Jacondos biskvito, kavos kremo ir šokolado desertas. Ir pagrindinį patiekalą, ir desertą lydėjo raudonasis vynas iš Moldovos, kuriame susipynė geriausios Merlot ir Cabernet Sauvignon vynuogių savybės.

Net ir saldžiai finišavus, vakaras dar nesibaigė – visi, dar turintys energijos, buvo pakviesti į viešbučio lobby erdvę, kur vyko „Gero skonio“ viktorina, o svečiai galėjo tęsti pažintis ir bendravimą.

Žurnalas „Geras skonis“, jau daugiau kaip dvidešimt metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.

Šaltinis: skonis.lt

Degustacinis vakaras / 2023-04

Pavasaris jau rimtai įsibėgėjo, vis dažniau lepina saulė, o kai kas jau planuoja atostogas, dažniau rengia susitikimus su bičiuliais. Vienas iš tokių smagių susitikimų ketvirtadienio, balandžio 13-osios vakarą, šurmuliavo Kauno restorane „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“. Čia rinkosi „Gero skonio“ klubo suburti gurmanai, mėgavęsi ne tik išskirtine vakariene, bet ir pasitikę naują gastronomijos pasaulio gido, žurnalo „Geras skonis“, numerį.

Būtent šis žurnalas yra klubo įkūrėjas ir tokių naujų maisto bei gėrimų patirčių kupinų susitikimų iniciatorius. „Gero skonio“ klubo kelionės driekiasi nuo Lietuvos didmiesčių iki jaukių kurortų, nuo istoriniuose pastatuose įsikūrusių iki plienu ir stiklu spindinčių restoranų.

Ketvirtadienio vakarą šioji kelionė atvedė į Kauną ir čia veikiantį modernų restoraną „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“. Šio restorano vyriausiasis šefas Arūnas Bansevičius kartu su komanda pasirūpino, kad maistas kilstelėtų svečius virš kasdienybės, o kartu tai tapo proga virtuvės meistrui pademonstruoti savo braižą, restorano šeimininkams – pristatyti savo puoselėjamą vietą tiems, kas čia galbūt lankėsi pirmąsyk. O ši vieta išties išskirtinė savo koncepcija – užkandžių, patiekalų įvairovė čia visada plati, o lankytojas moka fiksuotą kainą ir mėgaujasi, kiek patinka. Bufeto principu pateikiamo kokybiško maisto formatas itin patinka renginių organizatoriams, o papildoma „uoga“ ant torto tampa atsiveriantis nuostabus vaizdas į Nerį.

Gero skonio“ klubo vakarienės metu laukė ir dar vienas netikėtumas – svečiai turėjo galimybę iš labai arti stebėti, kaip vyksta darbas virtuvėje, mat tai buvo transliuojama keliuose restorano erdvėse įrengtuose ekranuose. O smalsiausieji net galėjo pakalbinti virtuvės komandą, tad ryšys su ja buvo itin artimas ir šiltas.

Renginio svečiai, kurie tą vakarą pasigėrėjo vaizdu už lango, užmetė akį į veiksmą virtuvėje, smalsiai apžiūrinėjo ir naujausio žurnalo „Geras skonis“ numerio viršelį. Ryškų, smagų, pavasarišką jį pristatė susirinkusiuosius pasveikinusi vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė-Gurevičė, atskleidusi, ką įdomaus galės rasti žurnalą atsivertę skaitytojai. Žaismingas žurnalo viršelis, restorano aplinka, gardus maistas tarsi užprogramavo visos vakarienės nuotaiką – ji buvo lengva, neįpareigojanti, pilna gerų emocijų.

Kaip ir visada „Gero skonio“ klubo susitikimuose, visi patiekalai kurti būtent tai vienintelei vakarienei. O jų spektras buvo itin įvairus – nuo aperityvų su antiena, žvėriena iki veganiškų užkandžių,nuo elegantiško pagrindinio patiekalo iki smagaus desertų rinkinio.

Gardus, įsimintinas maistas gimsta tada, kai naudojami kokybiški ingredientai. Tad puikia mėsa – antiena, triušiena bei jautiena, kurią gamindama patiekalus naudojo virtuvės komanda, pasirūpino ištikimas „Gero skonio“ renginių partneris, įmonė „Baltic Laurus“. Svečius žavėjo užkandžiai su triušiena, jautiena bei minėtasis pagrindinis patiekalas – anties krūtinėlė, derinta su kalafiorų piurė, mangų salsa, morkytėmis ir burokų padažu.

Tai, kad veganiški patiekalai nė kiek nenusileidžia mėsiškiems bei dovanoja ypatingų estetikos, skonio patirčių, svečiams padėjo pademonstruoti bendrovė „Nestle“, pristačusi augalinės kilmės produktus „Garden Gourmet“. Būtent šie produktai naudoti veganiškiems užkandžiams.

Prie kiekvieno iš patiekalų buvo derinami vynai iš Moldovos, kuriuos pristatė dar vienas ištikimas klubo susitikimų partneris – įmonė „Wood&Wine“. Ji dirba  tik su nedidelėmis šios šalies vyninėmis, šeimos verslais, o ketvirtadienio vakarą net 3 iš 4 pristatytų vynų buvo atkeliavę iš vienos tituluočiausių vyninių Moldovoje. Svečiai degustavo šios vyninės rieslingą, baltą sausąjį vyną iš Pinot Grigio bei raudonąjį vyną iš Cabernet Sauvignon vynuogių.

Kaip visada, smagią vakarienę papildė pokalbiai apie ragaujamą maistą, smagios istorijos iš gastronomijos pasaulio ir net viktorina.

O maisto patirtį užbaigė saldus akcentas – visas desertų rinkinys, iš kurio kiekvienas rinkosi tai, ko labiausiai troško – nuo citrininės tartaletės ar braunio iki Pavlovos skanėsto ar šokolado putėsių.

Žurnalas „Geras skonis“, jau daugiau kaip 20 metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.

Šaltinis: skonis.lt